Αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή με καταδίωξη βλέμματος : - Νούσα, Ευαγγελία (2012)
Η καταδίωξη βλέμματος (gaze tracking) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σχεδίαση διαδραστικών συστημάτων, που παίρνουν ως είσοδο το βλέμμα του χρήστη και του επιτρέπουν να αλληλεπιδρά απλά με τις κινήσεις των ματιών του. Η σχεδίαση των σχετικών διεπαφών (gaze interfaces) και εφαρμογών απαιτεί την επινόηση και υλοποίηση τεχνικών αλληλεπίδρασης (interaction techniques) που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει διάφορες δράσεις όπως επιλογή, μετακίνηση και χειρισμό αντικειμένων, εισαγωγή κειμένου (με το βλέμμα), κ.ά. με απλές κινήσεις των ματιών του. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την κριτική επισκόπηση και ταξινόμηση των πιο σημαντικών τεχνικών αλληλεπίδρασης με το βλέμμα (gaze interaction techniques), καθώς και τη σχεδίαση διεπαφής με χρήση κατάλληλων τεχνικών αλληλεπίδρασης για την εφαρμογή σε δημόσιο χώρο.