Μοντελοποίηση μηχανικής συμπεριφοράς απλού καραμπίνερ για χρήση στην αναρρίχηση βράχου : - Κουνάδης, Κωνσταντίνος (2012)
Ως καραμπίνες ορίζεται ο μεταλλικός κρίκος με πύλη η οποία ανοίγει με μικρή πίεση προς το εσωτερικό του και κλείνει αυτόματα με ελατήριο. Ενώνει αναστρέψιμα δύο στοιχεία και χρησιμοποιείται στην αναρρίχηση βράχου για την ασφάλιση του αναρριχητή. Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη των τάσεων που δέχεται το καραμπίνερ, η μοντελοποίηση της μηχανικής του συμπεριφοράς και η γεωμετρική βελτιστοποίησή του με σκοπό τη μείωση του βάρους τηρώντας τις σχεδιαστικές προδιαγραφές της UIAA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης).