Ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα σε σχέση με διατροφικές επιλογές : - Παπαδοπούλου, Δέσποινα Ι. (2012)
Σε αυτήν την εργασία επικεντρωνόμαστε στην ενέργεια που καταναλώνουμε από τις διαφορετικές διατροφικές μας επιλογές, δηλαδή από την ενέργεια η οποία δαπανάται από την παραγωγή,τη μεταφορά, την αποθήκευση, την επεξεργασία και το μαγείρεμα μέχρι το φαγητό να είναι έτοιμο για να το καταναλώσουμε, καθώς και στον αντίκτυπο των επιλογών μας στο περιβάλλον. Διερευνούμε μέσω διαφορετικών επιλογών, αν υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα ως προς την ενέργεια και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον, κυρίως ως προς την έκφρασή του, μέσω του ανθρακικού αποτυπώματος.