The lost world - Orme, Stuart; Hoskins, Bob; Falk, Peter, 1927-2011; Fox, James, 1939-; Ward, Tom, 1971-; Rhys, Matthew, 1974-; Cassidy, Elaine, 1979-; Healy, Tim, 1952-; Page, Joanna, 1978-; Peake-Jones, Tessa; Hardy, Robert, 1925-2017 (BBC, Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 2002)
Μια παρέα εξερευνητών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Τσάλεντζερ, αφήνουν την αιθαλομίχλη και τα φώτα του Λονδίνου αναζητώντας ένα ξεχασμένο οροπέδιο, κρυμμένο στην παρθένα ζούγκλα του Αμαζονίου. Όταν το βρίσκουν, με έκπληξη συνειδητοποιούν ότι στο μέρος αυτό ο χρόνος έχει σταματήσει! Σύντομα η αναστάτωση που προκλήθηκε από την εισβολή των σύγχρονων ανθρώπων στο ξεχασμένο και άχρονο κόσμο, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην εύθραυστη ισορροπία του επικρατούσε για χιλιετίες σε αυτό το μυστηριώδες οροπέδιο... Αποκλεισμένοι και απειλούμενοι από έναν εχθρικό και αφιλόξενο κόσμο, οι ήρωές μας αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν ποτέ να επιστρέψουν στην εποχή τους!