Der Stand der Dinge - Wenders, Wim; Wenders, Wim; Bauchau, Patrick; Viva, 1938-; Weingarten, Isabelle; Paully, Rebecca (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1982)
Το ετερόκλητο συνεργείο μιας χαμηλού προυπολογισμού σινεφίλ ταινίας ξεμένει από χρήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία αναγκαστικά σταματούν μέχρι να έχουν νέα από τους μυστηριώδεις παραγωγούς τους. Έτσι, ηθοποιοί και τεχνικοί σκοτώνουν την ώρα τους στο σχεδόν έρημο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τους. Μια αυτοβιογραφική ιδέα που γεννήθηκε από τη δυστυχισμένη εμπειρία των γυρισμάτων της ταινίας Hammett (για λογαριασμό του Φράνσις Φορντ Κόπολα) εξελίχθηκε σε ένα εύστοχο (και μερικές φορές ειρωνικό) σχόλιο πάνω στους συμβιβασμούς που καλούνται να κάνουν οι καλλιτέχνες, και δη εκείνοι που εργάζονται στον κινηματογράφο, αλλά και πάνω στην εμπειρία της αποξένωσης.