Alice in den Stadten - Wenders, Wim; Wenders, Wim; Vogler, Rüdiger; Rottländer, Yella; Kreuzer, Lisa (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1973)
Ο δημοσιογράφος Φίλιπ Γουίντερ, που κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στις ΗΠΑ για ένα άρθρο, αναπάντεχα γίνεται προσωρινός κηδεμόνας ενός μικρού κοριτσιού, όταν η νεαρή μητέρα του τελευταίου το αφήνει στη φροντίδα του. Το παράξενο δίδυμο ξεκινά ένα ταξίδι σε αναζήτηση του σπιτιού της γιαγιάς της μικρής και ο Γουίντερ βγαίνει σιγά σιγά από τον εσωτερικό του λήθαργο.