Η θέση του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου στην άσκηση της ομοιοπαθητικής ιατρικής : - Τζούμη, Χρυσούλα (2012)
Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει εισχωρήσει δραστικά σε όλους τους τομείς της ιατρικής πρακτικής, είτε αφορά τη διαγνωστική προσέγγιση των ασθενών και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ή τη μηχανογράφηση των πληροφοριών διοικητικής φύσεως που αφορούν τους ασθενείς. Ένας τομέας που πραγματικά υστερεί σε εκσυγχρονισμό είναι η δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων. Αυτή η μεταπτυχιακή εργασία προσδοκεί να καταδείξει τα μειονεκτήματα της χρήσης των χειρόγραφων ιατρικών φακέλων και να αναδείξει την αναγκαιότητα της δημιουργίας ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων. Παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια σχεδιασμού ηλεκτρονικού ομοιοπαθητικού φακέλου με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της πληροφορίας που απαρτίζει το ομοιοπαθητικό ιστορικό, αλλά και τη διεξαγωγή ερευνών.