Μελέτη μηχανικής συμπεριφοράς πάνελ χαρτοκυψέλης για την κατασκευή επίπλων : - Χασαποπούλου, Ηρώ (2012)
Τα σάντουιτς πάνελ με κυψελοειδή πυρήνα χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές που απαιτούν ελαφριές δομές με υψηλή αντοχή. Τα σάντουιτς αυτά πάνελ μπορούν να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, η επιλογή τους γίνεται ανάλογα με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθούν. Τα χάρτινα κυψελοειδή πάνελ χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες εφαρμογές, μία από τις οποίες είναι η χρήση τους για την κατασκευή συμβατικών δομών επίπλων (τραπέζι, καρέκλα, βιβλιοθήκες). Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία τα χάρτινα σάντουιτς πάνελ με κυψελοειήδη πυρήνα έχουν άριστη συμπεριφορά στην απορρόφηση ενέργειας από κρούσεις και γι'αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως σε συσκευασίες προϊόντων. Αντίθετα δεν υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία για τις αναγκαίες μηχανικές ιδιότητες των χάρτινων πάνελ σε εφαρμογές κατασκευών. Είναι λοιπόν χρήσιμο να πραγματοποιηθούν κάποιες αναλύσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή προκειμένου να εξαχθούν κάποιες βασικές μηχανικές ιδιότητες τόσο του υλικού όσο και των μεταξύ τους συνδέσεων. Οι ιδιότητες αυτές αποκαλύπτουν τις δυνατότητες του υλικού σε παρόμοιες εφαρμογές.