Jeder für sich und gegen alle - Herzog, Werner, 1942-; Herzog, Werner, 1942-; Bruno, S.; Ladengast, Walter; Mira, Brigitte; Musäus, Hans, 1910-1981 (Herzog collection, 1974)
Η αινιγματική και ολότελα αληθινή ιστορία ενός νεαρού άντρα ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά ένα πρωινό του 1828 στη Νυρεμβέργη, ανήμπορος να περπατήσει ή να επικοινωνήσει με τον περίγυρό του. Για τα επόμενα πέντε χρόνια στάθηκε αντικείμενο απορίας όσο και καχυποψίας, μέχρι που ένα μυστηριώδες χέρι έβαλε αιφνίδια τέλος στη ζωή και το μυστικό που κουβαλούσε η εύθραυστη αυτή ύπαρξη.