Stalker - Tarkovskii, Andrei Arsenevich, 1932-1986; Kaidanovskii, Aleksandr; Freyndlikh, Alisa; Solonitsyn, Anatolii Alekseevich, 1934-1982; Grinko, Nikolai, 1920-1989 (ArtFree, 2004)
Ο Στάλκερ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά πάνω στο σύστημα των εμποδίων και των παγίδων της ζώνης. Γνωρίζει το δρόμο για το πολυπόθητο δωμάτιο όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές. Η εύρεση αυτού του δωματίου είναι ο στόχος του συγγραφέα και του καθηγητή. Οδηγημένοι από τον Στάλκερ, φθάνουν επιτέλους στο δωμάτιο... Αλλά θα καταφέρουν να μπουν σε αυτό; Και που θα τους οδηγήσει το μονοπάτι της αυτογνωσίας;