Κλινικές διαταραχές ηλεκτρολυτών και ιχνοστοιχείων σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ομοιοπαθητικά παθογενετικά πειράματα (Homeopathic pathogenetic trials [HPTs], provings) στον ανθρώπινο οργανισμό : - Δαρδαγιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Δ. (2012)
Η κλασική ομοιοπαθητική ιατρική είναι ιστορικά πρωτοπόρος στη γνώση μας περί ανθρώπινης παθολογίας των ηλεκτρολυτών και ιχνοστοιχείων (από το 1811 ως το 1901 - πολύ πριν την ανακάλυψη της ανθρώπινης βιολογικής σημασίας των ιχνοστοιχείων από την κλασική ιατρική και την επιστήμη της βιολογίας [1925-1978]!!), οπως και πρωτοπόρος στη συστημική, ολιστική προσέγγιση και θεραπεία των ασθενών με τέτοια παθολογία και γενικά στην ολιστική συστημική θεραπεία. Η βάση δεδομένων της σύγχρονης ομοιοπαθητικής περιέχει πολλές ιατρικές γνώσεις ακόμη άγνωστες στις θετικές επιστήμες γενικά και στην κλασική ιατρική, που μπορούν να φέρουν μία επανάσταση ή τουλάχιστον μία μεγάλη αλλαγή στο σκεπτικό της ιατρικής και της θεραπείας γενικά. Οι επιστήμονες μπορούν να αντλήσουν πολλές νέες ιδέες και κατευθύνσεις για την έρευνά τους - κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται αυτή η διαδικασία προς συμφέρον του άρρωστου ανθρώπου. Π.χ. η ομοιοπαθητική είναι νάνο-ιατρική που ασκείται πάνω από 200 χρόνια και έχει να υποδείξει πολλά φαινόμενα και δεδομένα γύρω από τη θεραπευτική δράση και αποτελεσματικότητα νανο-σκευασμάτων. Και αντιθέτως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές επιστημονικές γνώσεις στη διεύρυνση των δυνατοτήτων της κλασικής ομοιοπαθητικής ιατρικής. Κλασική ομοιοπαθητική ιατρική, θετικές επιστήμες και κλασική ιατρική πρέπει να συνεργαστούν και να συνυπάρχουν μαζί.