Εικονικοί πράκτορες : - Δουλούδης, Κωνσταντίνος (2012)
Οι ενσωματωμένοι διαλογικοί πράκτορες είναι εικονικοί χαρακτήρες στους οποίους σημαντικό ρόλο παίζει το συναίσθημα και η προσωπικότητα. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της εικονικής πραγματικότητας έχει στραφεί στη δημιουργία τέτοιων χαρακτήρων με στόχο την επικοινωνία με τους χρήστες βάση κοινωνικών κανόνων. Έτσι, στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μια μελέτη των λεκτικών και μη λεκτικών συμπεριφορών των ενσωματωμένων διαλογικών πρακτόρων και πιο συγκεκριμένα γίνεται ανάλυση της πράκτορα Greta, ενός υπαρκτού 3D γυναικείου μοντέλου που επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο και αξιολόγησή της.