My left foot : - Sheridan, Jim, 1949-; Day-Lewis, Daniel; Fricker, Brenda (Granada Production, 1989)
Γεννημένος με εγκεφαλική δυσλειτουργία σε μια πολύ φτωχή οικογένεια ο Κρίστι μπορεί να ελέγξει την κίνηση μόνο του αριστερού του ποδιού και να μιλά χρησιμοποιώντας μουγκρητά. Με τη βοήθεια της αφοσιωμένης του οικογένειας καθώς και με το δικό του κουράγιο και αποφασιστικότητα ο Κρίστι μαθαίνει να τα βγάζει πέρα με τις υλικές και σωματικές ανάγκες της ζωής αλλά και με τις σύνθετες ψυχολογικές του οδύνες.