Moulin Rouge - Luhrmann, Baz; Kidman, Nicole, 1967-; McGregor, Ewan, 1971- (20th Century Fox Home Entertainment, 2002)
Βρισκόμαστε στο 1900. Ένας νεαρός ποιητής, ο Κρίστιαν, αψηφά τα λόγια του πατέρα του κι εγκαταλείπει το οικογενειακό του σπίτι με προορισμό τη Μονμάρτη όπου συναντά τον Τουλούζ Λοτρέκ και βυθίζεται στον αλλόκοτο κόσμο του εκκεντρικού ζωγράφου. Στην προσπάθειά του να γράψει τα κείμενα για μια παράσταση του καμπαρέ υπό τον ιδιότυπο τίτλο Spectacular Spectacular, γνωρίζεται με την Σατίν, την πιο ακριβοπληρωμένη σταρ και πόρνη της παριζιάνικης νυχτερινής ζωής. Αμέσως θα ξεκινήσει ένας παθιασμένος έρωτας μεταξύ τους, που όμως είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένος. Ο Δούκας του Γουόρσεστερ που χρηματοδοτεί την παράσταση και την ερωτική του σχέση με την Σατίν, δεν διατίθεται να χάσει σε κανένα επίπεδο...