Εφαρμογές μικτών μοντέλων παλινδρόμησης : - Βαλαή, Γεωργία (2012)
Στην εργασία αυτή γίνεται μία μελέτη των γνωστότερων μεθόδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση δεδομένων που λαμβάνονται επαναλαμβανόμενα στο χρόνο (longitudinal data). Εκτός από τη γραμμική περίπτωση εξετάζεται και η οικογένεια των γενικευμένων γραμμικών μοντέλων κάτω από το πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων μετρήσεων. Επίσης αναφερόμαστε και σε δύο πρόσφατες μεθόδους οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν περιπτώσεις όπου η συμμεταβλητή είναι λογοκριμένη. Παραδείγματα τέτοιων δεδομένων συναντώνται συνήθως σε κλινικές μελέτες όπου ο χρόνος μέχρι το θάνατο (ή κάποιο γεγονός) παίζει το ρόλο της συμμεταβλητής. Την εργασία κλείνουμε με μία ανάλυση πραγματικών δεδομένων που αφορούν σε ασθενείς με HIV.