Ομάδες σαν μετρικοί χώροι : - Πόπορη, Χριστίνα (2012)
Η πτυχιακή αυτή εργασία αφορά την μελέτη τών ομάδων σαν μετρικών χώρων. Αρχικά εισάγουμε την έννοια της ομάδας και της παράστασης ομάδας. Έπειτα ορίζουμε τις ελεύθερες ομάδες και τα Cayley γραφήματα ομάδων, καθώς και την έννοια των ισομετριών, της γεωδαισιακής,της θεμελειώδους ομάδας και του καλυπτικού χώρου. Στην συνέχεια κάνουμε μία αναφορά στην υπερβολική γεωμετρία και ορίζουμε τον υπερβολικό χώρο και τέλος ορίζουμε τις υπερβολικές ομάδες και τις ιδιότητες τους. Έτσι βλέπουμε οτι μελετώντας μία ομάδα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε.