Manderlay - Trier, Lars von, 1956-; Trier, Lars von, 1956-; Howard, Bryce Dallas, 1981-; Bankolé, Isaach; Glover, Danny; Dafoe, Willem; Bacall, Lauren, 1924-2014 (Audio Visual Enterprises, 2006)
"Μετά τη φυγή της από το Dogville, η Γκρέις φτάνει στο Manderlay. Το αυτοκίνητο του πατέρα της Γκρέις μεταφέρει την ιστορία σε μια φυτεία της Αλαμπάμα, όπου η αφέντρα πεθαίνει, αφήνοντας τους μαύρους σκλάβους χωρίς κεφαλή και γνώση της έννοιας της ελευθερίας και των βασικών κανόνων της. Πάντα πρόθυμη, η Γκρέις, σοκαρισμένη από τη φρίκη και τον τρόμο που επικρατεί στην φυτεία. αποφασίζει να διδάξει στους σκλάβους πώς να ζήσουν ως ελέυθεροι πολίτες-με τη βοήθεια, φυσικά, των ένοπλων μπράβων του γκάνγκστερ πατέρα της". - Περίληψη από τη θήκη.