The last king of Scotland - Macdonald, Kevin, 1967-; Whitaker, Forest (FOX, 2007)
Ουγκάντα, αρχές της δεκαετίας του '70. Ο Νίκολας Κάριγκαν είναι ο νεαρός Σκοτσέζος που, από ένα γύρισμα της τύχης, γίνεται ο προσωπικός γιατρός του περιβόητου δικτάτορα της χώρας Ίντι Αμίν. Γοητευμένος από την έντονη προσωπικότητα του νέου του προστάτη, ο Κάριγκαν γίνεται το δεξί του χέρι και πιστεύει πως βρήκε επιτέλους την περιπέτεια που αναζητούσε. Πριν περάσει καιρός όμως, οι θηριωδίες του Αμίν θα έρθουν στο προσκήνιο και ο Κάριγκαν θα καταλάβει πως είναι ανίσχυρος απέναντι στα δολοφονικα ξεσπάσματα του τυράννου.