King Kong - Jackson, Peter, 1961-; Watts, Naomi, 1968-; Black, Jack, 1969-; Brody, Adrien (Universal Studios, 2007)
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930. Μια ομάδα δημιουργών ντοκιμαντέρ ταξιδεύει σε ένα παράξενο νησί κοντά στη Σουμάτρα για να ερευνήσει τον μύθο ενός γιγαντιαίου γορίλα, του Kong. Μετά από λίγο καιρό, όχι μόνο ανακαλύπτουν ότι ο King Kong είναι πραγματικός, αλλά και ότι στο νησί βρίσκονται προϊστορικοί δεινόσαυροι, ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ο γορίλας έλκεται από τη γοητεία μιας όμορφης γυναίκας και έτσι κατορθώνουν να τον αιχμαλωτίσουν. Η Νέα Υόρκη είναι ο προορισμός του.