Αξιολόγηση της ευχρηστίας του διαδικτυακού τόπου του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων : - Ζουμπουλάκη, Αλεξία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Στα πλαίσια της εργασίας "Αξιολόγηση της ευχρηστίας του Διαδικτυακού Τόπου του τμήματος Μ.Π.Ε.Σ." μελετήθηκαν οι βασικές αρχές σχεδιασμού ιστοσελίδων με άξονα την ευχρηστία. Εξετάστηκε η σημασία της και επιχειρήθηκε μια επισκόπηση των μεθόδων που υπάρχουν για τη μελέτη της. Τέλος έγινε μια προσπάθεια αξιολόγησης του Διαδικτυακού τόπου του τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. με εφαρμογή κάποιων από των μεθόδων και ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν. Στόχος ήταν να εντοπιστούν τα προβλήματα ευχρηστίας με τρόπο αντικειμενικό, αντληθούν μετρήσιμα στοιχεία και να παρουσιαστούν προτάσεις για τη βελτίωσή του.