Wo die grünen Ameisen träumen - Herzog, Werner, 1942-; Herzog, Werner, 1942-; Spence, Bruce; Marika, Wandjuk, -1987; Barrett, Ray, 1927-2009; Kaye, Norman, 1927-2007 (Herzog collection, 1984)
Στη μέση της Αυστραλέζικης ερήμου υπάρχει μια τοποθεσία όπου τα πράσινα μυρμήγκια υποτίθεται ότι πηγαίνουν για να ονειρευτούν ανενόχλητα. Ενδεχόμενη καταπάτηση αυτής της ιερής περιοχής μπορεί, ισχυρίζονται οι ντόπιοι ιθαγενείς, να οδηγήσει στον αφανισμό της ανθρωπότητας. Τις προειδοποιήσεις αυτές δεν συμμερίζεται μια πολυεθνική εταιρία, η οποία αναθέτει σε δικό της γεωλόγο να επέμβει στο συγκεκριμένο μέρος με σκοπό να εξάγει ουράνιο.