Dekalog - Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996 (ArtFree, 2006)
10 τηλεοπτικές αυτόνομες μίνι σειρές, μέσα από τις οποίες ο Κισλόφκσι καταφέρνει να θίξει μια μεγάλη γκάμα κοινωνικών, φιλοσοφικών και ηθικών ζητημάτων που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Ο Δεκάλογος επιδεικνύει τις δέκα εντολές του Χριστιανισμού, παρ'όλα αυτά οι εντολές είναι περισσότερο αφορμές για την εξέλιξη της πλοκής.