Η ζεύξη του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο : - Μπαλάσκας, Ευάγγελος (2010)
Αυτή η διπλωματική αντιμετωπίζει το ζήτημα της ζεύξης του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο και της ανάδυσης της έννοιας της εμπειρίας σε σχέση με τις σχεδιαστικές προθέσεις που υποβόσκουν στο HCI και τη διαδραστική σχεδίαση. Πιο συγκεκρεμένα είναι μία διερεύνηση της στροφής των θεωρητικών, τεχνολογικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων του πεδίου στον πραγματικό κόσμο και των σχέσεων μεταξύ ανθρώπινης διαδραστικότητας και του πως αυτή εκδηλώνεται με τις διαδραστικές τεχνολογίες. Η αντιμετώπιση της διαδραστικής φύσης του ψηφιακού υλικόυ και αυτών των σχέσεων αναφορικά με τη ζεύξη, οδηγεί σε μία διαφορετική σχεδιαστική πρόθεση σε σχέση με τις προυπάρχουσες στο παραδοσιακό HCI. Το θέμα της εργασίας προσεγγίζεται θεωρητικά και μεθοδολογικά με φαινομενολογικούς όρους.