The Matrix reloaded - Wachowski, Lilly, 1967-; Wachowski, Lilly, 1967-; Wachowski, Lana, 1965-; Wachowski, Lana, 1965-; Reeves, Keanu; Fishburne, Laurence, III, 1961-; Moss, Carrie-Anne, 1970-; Weaving, Hugo, 1960-; Smith, Jada Pinkett, 1971-; Foster, Gloria, 1936-2001 (Silver Pictures, Village Roadshow Pictures, Warner Bros. Pictures, 2003)
Ο Νίο και οι επαναστάτες του έχουν μόνο 72 ώρες για να προστατεύσουν τη Ζάιον, το τελευταίο καταφύγιο της ανθρωπότητας, έως ότου οι φονικές μηχανές φτάσουν στην πόλη για να καταστρέψουν τους κατοίκους της. Η μάντισσα Όρακλ τον οδηγεί στον Κλειδοκράτορα για να βρει το κλειδί με το οποίο μπορεί να σταματήσει την παροχή ενέργειας στο Matrix.