Μελέτη της αισθητικής απόφασης στη σχεδίαση : - Τσουλούφα, Δανάη (2011)
Ο προβληματικός χώρος που εντοπίζει και επικεντρώνεται η παρούσα διπλωματική εργασία είναι η ελλιπής κατανόηση και υποστήριξη των σχεδιαστών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την αισθητική με επιστημονικές και συστηματικές μεθόδους, διαπίστωση που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για μεθοδολογικές προτάσεις, οι οποίες θα ενσωματώνουν τον αισθητικό παράγοντα στο σύνολο των αποφάσεων που λαμβάνει ο σχεδιαστής κατά τη σχεδίαση ενός προϊόντος. Στη διπλωματική αυτή διατριβή μελετάται η λήψη της αισθητικής απόφασης από το σχεδιαστή κατά τη διεργασία σχεδίασης ενός προϊόντος. Σκοπός είναι, βάσει της μελέτης του τρόπου λήψης της αισθητικής απόφασης και της προσπάθειας εντοπισμού των παραγόντων που λαμβάνουν χώρα, η διατύπωση μίας μεθοδολογίας σχεδίασης που υποστηρίζει το σχεδιαστή στη λήψη της εν λόγω απόφασης.