Μελέτη μηχανικών συνδέσεων σε ξύλινες κατασκευές μικρής κλίμακας : - Χατζηχρόνογλου, Ευθαλία (2011)
Οι ξύλινες συνδέσεις χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές κατασκευών τόσο μεγάλης όσο και μικρής κλίμακας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τύποι συνδέσεων σε κατασκευές μικρής κλίμακας όπου είναι δυνατή και η ακριβής μοντελοποίηση και ανάλυση της κατασκευής. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι η ασφαλής και βέλτιστη χρήση των συνδέσεων αυτών βασίζεται κυρίως σε εμπειρικές μεθόδους που αφορούν τη μηχανική συμπεριφορά τους. Τα σύγχρονα εργαλεία ανάλυσης κατασκευών, όπως η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων, καταστούν δυνατή τη λεπτομερή ανάλυση των συνδέσεων αυτών και τη βελτιστοποίηση της σύνδεσης.