Διαχείριση φάσματος με τεχνικές cognitive radio : - Ευαγγελίδης, Παύλος (2011)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια γενική περιγραφή του cognitive radio καθώς και αναφορά στις τεχνικές του. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται εισαγωγικά στοιχεία που αφορούν το cognitive radio και τεχνικές πολυπλεξίας συχνότητας. Εμβαθύνοντας αναπτύσσουμε μερικά μοντέλα της δυναμικής εκχώρησης φάσματος και αναφερόμαστε στα στάδια του spectrum management όπου είναι : Spectrum sensing, spectrum decision, spectrum sharing και spectrum mobility. Από το ήμισυ και έπειτα ερευνούμε τα cognitive networks στα οποία περιγράφουμε την αρχιτεκτονική και την έννοια αυτών καθώς και για το software defined radio. Συνεχίζοντας προχωράμε στα προσαρμοστικά δίκτυα όπου αναφέρουμε το μοντέλο κατανάλωσης ισχύος και τα πρότυπα ποσοστού λάθους. Τελειώνοντας κάνουμε αναφορά στα software defined radio όπου επικεντρωνόμαστε στη αρχιτεκτονική καθώς και στα δίκτυα SDR και στις εφαρμογές τους.