Crouching tiger hidden dragon - Lee, Ang, 1954-; Chow, Yun-fat; Yeoh, Michelle, 1963-; Zhang, Zhen, 1976 October 14-; Zhang, Ziyi, 1979- (Columbia TriStar Home Entertainment, 2004)
Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτή κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν.