Close encounters of the third kind - Spielberg, Steven, 1946-; Spielberg, Steven, 1946-; Dreyfuss, Richard; Garr, Teri, 1952-; Dillon, Melinda, 1939-; Truffaut, François (Columbia TriStar Home Video, 2001)
Ο Roy Neary, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς όταν γίνεται μάρτυρας ενός είδους εξωγήινης επαφής. Παράξενα οράματα παρουσιάζονται μπροστά του, ενώ μία μουσική σύνθεση κυριεύει την σκέψη του. Μαζί με μία ομάδα άλλων ατόμων που είχαν παρόμοιες εμπειρίες, αποφασίζει να ακολουθήσει το ένστικτό του και να προσπαθήσει να έρθει σε έπαφή με τον εξωγήινο πολιτισμό.