Η Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη - Δεληβορριάς, Άγγελος, 1937-2018 (Καστανιώτη, 2002)
Δύο μεγάλες ενότητες περιεχομένων: Μουσείο Μπενάκη για την ιστορία του Μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και τη φυσιογνωμία των συλλογών του. Οι ελληνικές συλλογές του Μουσείου Μπενάκη για την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.