Casablanca - Curtiz, Michael, 1888-1962; Bogart, Humphrey, 1899-1957; Bergman, Ingrid, 1915-1982; Henreid, Paul (Turner Entertainment Co., 2003)
Καζαμπλάνκα, 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Εκεί ο Rick, εξόριστος Αμερικανός, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης δημοφιλούς νυχτερινού κέντρου, ξανασυναντά την παλιά του αγάπη Ilsa. Συνοδεύεται όμως από την άντρα της Victor, τσέχο ηγέτη που καταζητείται από τους Ναζί. Θέλουν να φύγουν από τη χώρα και ο Rick θα μπορούσε να τους βοηθήσει.