The bridge on the river Kwai - Lean, David, 1908-1991; Guinness, Alec, 1914-2000; Holden, William, 1918-1981 (Columbia TriStar Home Video, 2000)
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολεμου, οι Ιάπωνες αναγκάζουν βρετανούς αιχμαλώτους να κατασκευάσουν μια σιδηροδρομική γέφυρα, την οποία μια ομάδα συμμάχων έχει αναλάβει να καταστρέψει.