Αρχές μεγίστου στις διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους ελλειπτικού τύπου : - Αργυρού, Κούλλα (2012)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με την μελέτη των αρχών μεγίστου στις διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους ελειπτικού τύπου. Στο Κεφάλαιο 1 μελετάμε την αρχή μεγίστου σε μία διάσταση, (δηλαδή για συνήθεις διαφορικές ανισώσεις ή εξισώσεις) επειδή αυτή είναι η απλούστερη μορφή αρχής μεγίστου, η οποία μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στο Κεφάλαιο 2.Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετάμε την αρχή μεγίστου για γενικούς ελλειπτικούς τελεστές, και δίνουμε αρκετές σημαντικές εφαρμογές.