Το φως που σβήνει - Ντούρος, Βασίλης; Αλεξανδράκης, Αλέκος, 1928-2005; Βολιώτη, Βίκυ; Γολοσίνσκι, Βλαδίμηρος (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 2000)
Ο 12χρονος Χρήστος χάνει σιγά-σιγά την όραση του, είναι όμως προικισμένος μουσικός. Μη νιώθοντας άνετα στο σχολείο το σκάει συχνά, για να παίξει βιολί κοντά σε έναν γέρο φαροφύλακα, δάσκαλο του στην ζωή και στην μουσική.