Anatomy of a murder - Preminger, Otto; Stewart, James, 1908-1997; Remick, Lee; Gazzara, Ben, 1930-2012 (Columbia TriStar Home Entertainment, 2001)
Η ιστορία ενός στρατιωτικού που κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ έναν ιδιοκτήτη μπαρ που φερόταν ότι βίασε τη σύζυγό του. Ένας δικηγόρος ικανός, χωρίς όμως ευκολοδιάκριτες φιλοδοξίες καλείται να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο και συμφωνεί να το κάνει όταν αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και να κερδίσει την υπόθεση ειδικά αν αποδειχθεί ότι όταν ο πελάτης του διέπραττε τον φόνο βρισκόταν σε νοητική διαταραχή.