Adam's rib - Cukor, George, 1899-1983; Tracy, Spencer, 1900-1967; Hepburn, Katharine, 1907-2003 (Warner Home Video, 2003)
Η υπόθεση αφορά ένα ζεύγος νομικών τους Adam και Amanda Bonner, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι στο δικαστήριο, όταν ο πρώτος είναι ο εισαγγελέας στην υπόθεση μιας γυναίκας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον άπιστο άντρα της και η δεύτερη αναλαμβάνει την υπεράσπισή της σε μια προσπάθεια να αποδείξει στον άντρα της, ότι εκτός από την κοινή γνώμη, και ο νόμος αντιμετωπίζει με διαφορετικά κριτήρια έναν άντρα και μια γυναίκα για την ίδια πράξη. Η κόντρα από τα δικαστικά έδρανα μεταφέρεται στην οικογενειακή τους εστία προκαλώντας σε ίσες δόσεις ξεκαρδιστικά επεισόδια και προβληματισμούς πάνω στην ισότητα των δύο φύλων.