Η θεωρία επαναληπτικής ωφελιμότητας (Recursive utility) και οι εφαρμογές της στα χρηματοοικονομικά : - Λουκατάρη, Αλεξάνδρα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρματοοικονομικών Μαθηματικών, 2005)
Ορισμός της έννοιας της επαναληπτικής ωφελιμότητας και ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών της. Παρουσίαση των βασικών θεωρημάτων αναπαράστασης των προτιμήσεων των ατόμων μέσω των συναρτήσεων επαναληπτικής ωφελιμότητας καθώς και διάφορες κατηγορίες των συναρτήσεων αυτών.