Gangs of New York - Scorsese, Martin; DiCaprio, Leonardo; Day-Lewis, Daniel; Diaz, Cameron (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 2002)
1846. Στην περιοχή "Πέντε Σημεία" της Νέας Υόρκης, οι διαφωνίες ανάμεσα στους Αγγλοσάξονες "ιθαγενείς" και τους νέους Ιρλανδούς μετανάστες καταλήγουν σε φονικές συγκρούσεις κυριαρχίας και έχουν μετατρέψει την πόλη σε πεδίο μάχης. Μέσα στη γενικότερη αναταραχή, ένα αγόρι αναζητά τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα του, ξεκινώντας έναν προσωπικό πόλεμο με τις αξίες και τις επιθυμίες του.