Αξιολόγηση της οικονομικής διείσδυσης της Ελλάδας στα Βαλκάνια : - Δάμου, Πολυξένη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοικονομικών Μαθηματικών, 2005)
Σύμφωνα με την πτυχιακή εργασία η οικονομική διείσδυση της Ελλάδας στις βαλκανικές χώρες είναι εξαιρετικά ικανοποιητική . Tα τελευταία χρόνια όμως η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στα βαλκάνια όσον αφορά το εμπόριο και τις διεθνείς άμεσες επενδύσεις αν και βελτιώθηκε σημαντικά σε διαχρονικό επίπεδο , δεν παρουσίασε τα μεγέθη κάποιων άλλων χωρών. Eν κατακλείδι απαιτείται πιο σημαντική και αποφασιστική δραστηριότητα εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους ώστε η διαχρονική βελτίωση της διεισδυτικότητας της χωράς μας στα βαλκάνια να σταθεροποιηθεί και αν είναι δυνατόν να επιταχυνθεί.