Ηλεκτρονική υλοποίηση προγραμματισμού και παρακολούθησης παραγωγής με χρήση του περιβάλλοντος Microsoft Dynamics NAV 5.0 : - Κατσιφάρας, Παναγιώτης (2009)
Η συνεχής αύξηση των απαιτήσεων μιας επιχείρησης έχει οδηγήσει στην ραγδαία χρησιμοποίηση Εργαλείων Διαχείρισης. Εργαλεία που πλέον καλύπτουν όλες τις λειτουργίες και τα συστήματα μιας επιχείρησης. Έναυσμα για την συγγραφή αυτής της διπλωματικής είναι η επεξήγηση και η κατανόηση μερικών λειτουργιών και υποσυστημάτων σε μια επιχείρηση. Οι λειτουργίες αυτές περιλαμβάνουν καθημερινές ενέργειες που πραγματοποιούνται σε μια επιχείρηση με χρήση του περιβάλλοντος Microsoft Dynamics Nav. Μελετήθηκαν πραγματικά σενάρια και σχεδιάστηκαν νέα ώστε να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη πώς τα ERP συστήματα συμβάλουν στο δύσκολο και μεγάλο έργο της διαχείρισης μιας επιχείρησης. Προς την κατεύθυνση αυτή μελετήθηκαν οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και προηγούμενες αναφορές σχετικά με την υλοποίηση σεναρίων με χρήση του περιβάλλοντος Microsoft Dynamics Nav. Σχεδιάστηκαν σενάρια προς υλοποίηση και διαμορφώθηκαν κατάλληλα προηγούμενα σενάρια και έπειτα υλοποιήθηκαν με το εργαλείο ERP. Η διπλωματική εργασία «Ηλεκτρονική Υλοποίηση Προγραμματισμού και Παρακολούθησης Παραγωγής με χρήση του περιβάλλοντος Microsoft Dynamics NAV 5.0» εκτός από υλοποιήσεις που αφορούν γενικές εργασίες, έχει προσανατολιστεί κυρίως στο Υποσύστημα Παραγωγής μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει αναφορές σχετικά με τα είδη και τις πρώτες ύλες της επιχείρησης, τα κέντρα εργασίας και τα φασεολόγια, εντολές πωλήσεων και αγορών από πελάτες και προμηθευτές και επίσης προγραμματισμός εντολών παραγωγής. Περιγράφονται αναλυτικά όλες οι διαδικασίες υλοποίησης των σεναρίων συμπεριλαμβανομένων εικόνων από το περιβάλλον υλοποίησης Microsoft Dynamics Nav. Αναφέρονται επίσης γενικά στοιχεία για τα εργαλεία διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων όπως επίσης και ιστορική αναφορά. Στο τέλος της διπλωματικής εξάγονται συμπεράσματα που προέκυψαν από την υλοποίηση των σεναρίων στην επιχειρησιακή λειτουργία.