Δυσλεξία και γεωμετρία : - Τζήμα, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2005)
Η εργασία αυτή αναφέρεται στη σχέση της δυσλεξίας με την γεωμετρία. Στη διεθνή βιβλιογραφία δεν υπάρχουν αναφορές για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη μαθησιακή δυσκολία της δυσλεξίας και στο μάθημα της γεωμετρίας. Καταρχήν αναφερόμαστε στην γεωμετρία και συγκεκριμένα στις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει κανείς ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολικού αυτού μαθήματος. Στη συνέχεια περιγράφουμε δύο ερευνητικές δουλειές που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και σχετίζονται με τη γεωμετρία. Τέλος θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις ικανότητες των δυσλεξικών παιδιών στη γεωμετρία και τα οποία θα πρέπει να ερευνηθούν.