Pur un pugno di dollari - Leone, Sergio, 1929-1989; Leone, Sergio, 1929-1989; Eastwood, Clint, 1930-; Koch, Marianne, 1931- (Ταινιοθήκη του Σινεμά ;, 1964)
Ένας ανώνυμος καβαλάρης μπλέκεται στην αιματηρή βεντέτα δύο αντιμαχόμενων οικογενειών μιας κωμόπολης του Ουέστ, πλέκοντας έναν μακιαβελικό ιστό γύρω τους, με σκοπό να καρπωθεί τα χρήματα τους.