Περί ευστάθειας λύσεων διαφορικών εξισώσεων : - Σημαιοφορίδης, Ευθύμιος (2012)
Σε αυτή την πτυχιακή παρουσιάζεται η ποιοτική θεωρία διαφορικών εξι-σώσεων η οποία μελετά τις γεωμετρικές ιδιότητες των λύσεων, την ασυμπτωτικήσυμπεριφορά τους και την ευστάθεια αυτών. Η μελέτη αυτή μπορεί να γίνει χωρίςτην γνώση των ίδιων των λύσεων ή την δυνατότητα επίλυσης της αντίστοιχης ε-ξίσωσης. Η ποιοτική θεωρία αναπτύχθηκε απ' τους Poincare και Lyapunov στιςαρχές του 1800, κάτι το οποίο ήταν αναγκαίο αφού μέσω της θεωρίας αυτής απαν-τήθηκαν πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την γεωμετρική συμπεριφοράτων λύσεων διαφορικών εξισώσεων.