Lost in translation - Coppola, Sofia, 1971-; Coppola, Sofia, 1971-; Coppola, Sofia, 1971-; Murray, Bill, 1950 September 21-; Johansson, Scarlett, 1984- (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 2003)
Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος ηθοποιός που δέχεται την πρόταση για μια τηλεοπτική διαφήμιση. Η Σάρλοτ, μια νεαρή γυναίκα που ακολουθεί τον φωτογράφο σύζυγό της στα επαγγελματικά του ταξίδια. Η συνάντησή τους στο θορυβώδες Τόκιο θα σταθεί καθοριστική, καθώς μαζί θα προσπαθήσουν να "μεταφράσουν" τις λανθασμένες επιλογές και τις χαμένες ευκαιρίες της ζωής τους.