Αρχές υπολογισμού ασφαλίστρων : - Κατρακάζου, Ιωάννα (2009)
Σε αυτή τη μεταπτυχιακή εργασία ασχολήθηκα με την παρουσίαση της έννοιας του κινδύνου και προσπάθησα να κάνω μια εκτενή μελέτη των αρχών υπολογισμού ασφαλίστρων. Αρχικά μελέτησα τον κίνδυνο ως μία βασική έννοια της σύγχρονης κοινωνίας ο οποίος μπορεί να παρουσιαστεί ως ηθική, κοινωνική ή ακόμα και ως νομική εμπειρία. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως ο κίνδυνος υπάρχει παντού γύρω μας σε οποιαδήποτε μορφή.Στο δεύτερο κεφάλαιο συνδυάζοντας την έννοια του κινδύνου με ένα μοναδικό αριθμό στον οποίο μπορεί να απεικονιστεί, όρισα την έννοια του ασφαλίστρου. Στη συνέχεια κάνω μία διεξοδική μελέτη στις αρχές υπολογισμού ασφαλίστρων παραθέτοντας ορισμούς, θεωρήματα και σχόλια.Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο μελετάω τις ιδιότητες των αρχών υπολογισμού ασφαλίστρων και δίνω παραδείγματα όπου αυτό είναι δυνατό.