Σχεδίαση πληροφορίας σχετικά με την αντίληψη και την κατανόηση της διατροφικής πληροφορίας από τον καταναλωτή στα συσκευασμένα τρόφιμα : - Παπαδημητρίου, Γεωργία Ν. (2012)
Το θέμα σχετίζεται με την παρουσιαζόμενη θρεπτική πληροφορία σε συσκευασμένα τρόφιμα. Σκοπός είναι η εξέταση του προβληματικού χώρου που αφορά την ερμηνεία και κατανόηση των πληροφοριών που αναγράφονται στα τρόφιμα από τους καταναλωτές. Ακόμα αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση και μετάφραση των δεδομένω προς όφελος του καταναλωτή έτσι ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει σωστά την δοσμένη πληροφορία και να μπορέσει να υπολογίσει τις ενεργειακές τους ανάγκες σε καθημερινή βάση όπως επίσης και τα ποσοστά πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην έκβαση της υγείας του. Σχετίζεται με τους τρόπους παρουσίασης της πληροφορίας που θα πρέπει να είναι ελκυστική, κατανοητή και να κινητοποιεί τον χρήστη να την ανακαλύψει έτσι ώστε να μπορεί τελικά να επιμορφώνεται ο καταναλωτής και να οδηγείται σε σωστές για την υγεία του αγοραστικές επιλογές.