Σχεδίαση επίπλων εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα : - Κοκκιασμένος, Κωστής (2012)
Το σκυρόδεμα είναι ένα οικοδομικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις δυτικές κοινωνίες, κατ'επέκταση και στην Ελλάδα. Η υψηλή ανθεκτικότητά του στις καιρικές συνθήκες δίνει την ευκαιρία μελέτης του για πιθανές εφαρμογές εκτός της οικοδομικής δραστηριότητας, στις οποίες είναι απαραίτητη η ιδιότητα αυτή. Ένας τέτοιος τομέας είναι αυτός των επίπλων εξωτερικού χώρου. Η σχεδίαση επίπλων εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα δίνει μία προοπτική για αυξημένη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, εμφανίζει όμως άλλα μειονεκτήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης. Οι ιδιότητες και τα μειονεκτήματα του σκυροδέματος αξιολογούνται στην παρούσα εργασία με τελικό αποτέλεσμα ένα ολοκληρωμένο σύστημα επίπλων από σκυρόδεμα.