Σχεδιασμός αρχαίας πεντηκόντορου : - Κουτκαλάκη, Ζωή (2012)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στο σχεδιασμό, στο φωτορεαλισμό και στην κατασκευή μακέτας υπό κλίμακα της αρχαίας πεντηκόντορου. Ο σχεδιασμός του πλοίου έγινε σε πραγματικές διαστάσεις, με έμφαση στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στα στοιχεία που βρέθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τέξας (Texas A&M) ώστε να είναι ομοιότυπο με την Πεντηκόντορο που υπήρξε στην αρχαιότητα.