Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις διαοχηματικών επικοινωνιών (Inter Vehicular Communication - IVC) : - Κωσταμένα, Ελένη (2012)
Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στα Vehicular Networks και την IVC επικοινωνία, με σκοπό να κατανοήσουμε οσο γίνεται την έννοια και την δομή των δικτύων αυτών. Η αποσαφήνιση του όρου καθώς και η επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας αποτελούν τον στόχο των δύο πρώτων κεφαλαίων ενώ στο τρίτο δίνονται εφαρμογές που εξυπηρετούνται από τα VANET. Επίσης η ασφάλεια σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελούν το θέμα του τέταρτου κεφαλαίου. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση και σύγκριση μιας MAC μεθόδου και τέλος στο έκτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση και σύγκριση μιας καινοτόμου αρχιτεκτονικής που υποστηρίζει εφαρμογές της IVC. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται απο τα δίκτυα και τη δυνατότητα υποστήριξης αυτών από κινούμενα τερματικά. Η αναγκαιότητα δυναμικής δομής λόγω της μεγάλης ταχύτητας κατά την κίνηση των τερματικών αποτελούν το χαρακτηριστικό αλλά και την αχίλλειο πτέρνα των VANETs. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της IVC επικοινωνίας είναι η υποστήριξη εφαρμογών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ενώ ο ολοένα και αυξανόμενος προσανατολισμός του ενδιαφέροντος στην βελτίωση και εξέλιξη της IVC θα οδηγήσει σε αξιόλογα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.