Repertory : - Ταπάκης, Ελευθέριος (2012)
Το ρεπέρτορυ κωδικοποιεί την ομοιοπαθητική φαρμακολογία και αποτελεί ένα όχι μόνο πολύτιμο αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την άσκηση της ομοιοπαθητικής. Η παρούσα εργασία εντοπίζει τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας και της εξέλιξης του ρεπέρτορυ, περιγράφει τη δομή του και εξηγεί τον τρόπο χρήσης του. Ακολούθως διερευνά τον προβληματικό χώρο της μη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου ρεπέρτορυ αναδεικνύοντας το γεγονός ότι ενώ τα παλαιότερα έργα δεν είναι πλήρη, τα νεότερα έργα παρουσιάζουν ανακρίβειες που οφείλονται κυρίως στην υιοθέτηση μη επιστημονικών πρακτικών σε ότι αφορά εισαγωγές συμπτωμάτων και φαρμάκων. Επισημαίνονται τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν μια έγκυρη εισαγωγή πληροφορίας στο ρεπέρτορυ, σύμφωνα με τις αρχές της ομοιοπαθητικής και προτείνονται λύσεις για τη βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας του. Ένα σημαντικό μέσο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού που θα αποτελέσει κόμβο συγκέντρωσης και ανάλυσης δεδομένων, παρεχόμενων από ομοιοπαθητικούς γιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο.